10 hlášek hostů, nad nimiž personál skřípe zuby

Hloupé otázky a divná přání hostů se obsluha na place snaží vždycky nějak zvládnout. Náš zákazník, náš pán. Nicméně existuje pár věcí, které dokážou člověka rozesmát. Tedy hned poté, co si řekl, že vražda v afektu mu za to nestojí.

1. Zavíráte? Tak brzo?

Poslední dva hosté sedí už hodinu po zavíračce u jednoho piva a nechápou, že tu kvůli nim nebudete stepovat do dvou do rána.

2. A proč nemáte v nabídce tohle? 

Rozmohl se nám tady takový nešvar: Snaha objednat si jídlo, které v jídelním lístku vůbec není. Hosté chtějí chobotnici v kavárně se sendviči a rýžový nákyp ve steakárně.

3. Já si nic nedám!

Budu tu sedět a čučet a vyřizovat maily. Možná si dám vodu z vodovodu. Bude se do restaurací platit vstupné?

4. Vaříte?

Ptá se host v restauraci, kde se stoly prohýbají jídlem a před níž je nabídka menu na tabuli.

5. Je otevřeno?

Ano, podniky někdy zejí prázdnotou, ale když je zavřeno, tak je i zamčeno nebo židle ve dveřích. Proč to host nepozná?

6. Jak moc pálivé je to pálivé jídlo?

Jak moc slané je slané, jak moc sladké je sladké? Je nemožné přesně odpovědět, když je odpověď tak subjektivní. To nejpálivější pro jednoho bude málo pálivé pro druhého, jinému už jídlo označené jednou papričkou způsobí záchvat pláče.

7. Je na zahrádce zima?

Ptá se subtilní host v bundičce, který právě přišel zvenku. Ze stejného venku, jako je zahrádka. Co mu odpovědět?

„Zachraňte číšníka od potíží, přírodu od dalšího kusu plastu a prostě ten poslední kousek dojezte.“

Smějete se? Při propírání hostů si ale zameťte i před vlastním prahem. Respektive na svém stole a inspirujte se článkem Chaos, reklamy a přilepený host. Udělejte čistku na stolech!

Top America

Jestli neznáte Darrona Cardosu, seznamte se. Je to Američan a v restauračním byznyse pracuje od roku 1984. Před pár lety na blogu The Bitchy Waiter pro Thrillist.com sepsal 20 nejpříšernějších otázek, které můžete položit svému číšníkovi.

1. Je už naše jídlo hotové?

Této otázce dal Darron číslo jedna. „Měli byste vědět, že jakmile bude vaše jídlo hotové, najdete ho na stole před sebou. Věřte mi,“ komentuje ji.

2. Můžete mi zbytek zabalit s sebou?

Ptá se host nad posledním pidisoustem na talíři. „Zachraňte číšníka od potíží, přírodu od dalšího kusu krabičkového odpadu a prostě ten poslední kousek dojezte,“ prosí Cardosa.

3. Proč se můj well-done burger dělá tak dlouho? To šel kuchař tu krávu teprve zabít?

„Příprava well-done burgru prostě trvá a tenhle vtip nebyl vtipný už tehdy, když ho váš číšník slyšel poprvé někdy před milionem let,“ varuje Darron hosty, kteří by snad něco takového ještě chtěli vypustit z pusy.

Foto: Shutterstock.com

Zpět na články