Chytré technologie v gastronomii

Ramena digitalizace sahají ke stolu hostů i do nejzazšího koutu skladu. Podívejte se, kde všude vám technologie pomohou udělat pořádek, ušetří práci a ve finále i peníze.

Tablety

Výhodou je, že se jídelní lístek může prakticky ihned aktualizovat. Může doporučit, jaké víno se k jídlům hodí. Tablety lze půjčit dětem hostů a zabavit je hrami.

Pokladny

Dokážou propojit pokladnu s kuchyní, účetnictvím, skladovým hospodářstvím, platebními terminály, tablety číšníků a často také s kamerovým systémem.

Sklad

On-line systémy posílají data dodavatelům, kteří ihned vědí, co je třeba do restaurace poslat. Naskladňování probíhá automaticky pomocí elektronického dodacího lístku.

Inventura

Digitální inventura baru je dnes založena na využití bezdrátové čtečky čárových kódů, bezdrátové bluetooth digitální váhy a inventárního soft waru. Odpadá papírování.

Kamery

Je běžné, že kamerový systém je napojený na on-line systém. Provozovatel podniku tak může na dálku sledovat, co se zrovna děje u něj v kuchyni, ve skladu nebo na parkovišti.

Topení

Klimatizace se v restauraci umí sama regulovat, lze ale i na dálku pustit topení v restauraci nebo zařídit lepší osvětlení podle toho, jaké počasí je zrovna venku. To šetří energie.

Zpět na články