Desatero dobrého zaměstnavatele

Cesta k fungujícímu týmu na place i v kuchyni není zdaleka tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Důležité je mít stále v paměti, že zaměstnanec je tvář podniku. A aby byl opravdu dobrý a spokojený ve své práci, musíte mu jít naproti, být aktivní součástí týmu a vytvářet takové prostředí, ze kterého nebude chtít utíkat ke konkurenci. S naším desaterem to s přehledem zvládnete.

  1. Zapojte se do dění v podniku.
  2. Přitáhněte pozornost potenciálních zaměstnanců zajímavou prezentací podniku.
  3. Vybírejte primárně člověka, kterého práce baví. Vzdělání nemusí být priorita.
  4. Dejte na doporučení z řad vlastních zaměstnanců.
  5. Motivujte svoje lidi, a to nejen finančně.
  6. Snažte se jim vyjít vstříc v případě dovolené a volna. Unavený zaměstnanec vám udělá víc škody než užitku.
  7. Ptejte se svých zaměstnanců, jak se jim u vás pracuje a co by případně chtěli na podniku zlepšit.
  8. Svého personálu se také ptejte, co byste měli zlepšit vy jako zaměstnavatel.
  9. Zapojte personál do sestavování menu. Vaši lidé nejlépe vědí, co hostům chutná.
  10. Nezapomeňte svým zaměstnancům poděkovat za práci, kterou pro vás dělají.

Foto: Shutterstock.com

Zpět na články