Jak vybudovat úspěšný podnik v digitální době

Kvalita podávaných pokrmů bude vždy ležet na bedrech kuchaře za sporákem, o úspěchu podniku ale rozhodují i jiné věci. Třeba jeho přístup k moderním technologiím, které začínají brát zákazníci jako samozřejmost. Pokud nechcete zaspat dobu, zavítejte na odborný kongres FOR GASTRO & HOTEL.

Stejnojmenný mezinárodní veletrh FOR GASTRO & HOTEL každoročně hostí stovky vystavovatelů a desítky tisíc návštěvníků. Celodenní kongres je jeho součástí. Nabitý program zahrnuje přednášky klíčových řečníků, případové studie z Česka i ze zahraničí, odborné debaty nebo kuchařské a barmanské show. Připravili jsme pro vás přehled vystoupení, na kterých byste neměli chybět.

Máme se bát budoucnosti?

Myslíte si, že se jednou bude v českých hospodách platit bitcoinem a podnikání hoteliérů a restauratérů ovládne umělá inteligence? A jak zjistit, která technologie se uchytí a která nikoliv? Petr Mára, jenž si vysloužil přezdívku Technology Evangelist, se ve své prezentaci pokusí lidskou řečí na konkrétních příkladech přiblížit, co to jsou exponenciální technologie (například virtuální realita, blockchain nebo umělá inteligence), jak jsou nyní rozšířeny v různých oborech a hlavně jak se připravit na budoucnost. Stroje nám totiž některou práci seberou, ale zároveň pro nás vytváří pracovní místa, která si ještě nyní neumíme představit.

Bezpečnost potravin se týká každého

Bezpečnost potravin je velkým strašákem všech podnikatelů, kteří si na jejich zpracování zřídili svůj byznys. Hana Brožková, jež se zabývá auditem potravin, v případové studii představí aplikaci SafeOps.

Tato aplikace zajišťuje správu skladového managementu v restauračních provozovnách, čímž napomáhá k udržování správné výrobní a hygienické praxe. Program například umí sledovat data minimální trvanlivosti a dohlíží, zda jsou potraviny skladovány v teplotách stanovených výrobcem. Digitální nástroj lze totiž bezdrátově propojit s teploměry, což umožňuje sledovat, zda jsou teploty v chladicích a mrazicích boxech v souladu s požadovanými teplotami. V případě jakýchkoliv nesrovnalostí aplikace okamžitě informuje provozovatele notifikacemi na displeji a ten může rychle reagovat. Zabrání tak nejen znehodnocení potravin, ale také minimalizuje riziko, že by se tyto potraviny nedopatřením dostaly zákazníkovi na stůl.

Dejte o sobě vědět. Digitálně

Bez digitálních řešení se už dnes neobejde ani marketing. Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel vám ukáže, jak se v poslední době změnil internet a digitální chování zákazníků i podniků. Poradí, kdy je „digitál“ dobrý sluha a kdy zlý pán, a vysvětlí vám, co se stane, když si řeknete, že nechcete být na internetu. „Společně se také podíváme na pár levných ingrediencí z kuchyně digitálního marketingu, které vám pomohou sestavit váš recept na ušetření času, peněz a nervů,“ vzkazuje.

Inspirujte se u kolegů

V odpolední části programu dostane příležitost předvést svou kuchařskou show Radek David, šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada. Program zakončí křest knihy Kuchařka Zlatého kuchaře – Recepty kuchařských hvězd s autogramiádou.

Kongres FOR GASTRO & HOTEL je největším odborným setkáním majitelů, manažerů a exekutivních pracovníků hotelů, restaurací, kaváren, penzionů a dalších ubytovacích a stravovacích provozů, dodavatelů z oblasti pohostinství, zástupců asociací, svazů, ministerstev a odborné veřejnosti pořádaným v České republice.

10. 10. 2019
PVA EXPO PRAHA
Registrace probíhá na http://kongresforgastro.cz.

Foto: Shutterstock.com

Zpět na články