Proč má nejvýhodnější stravenka hodnotu 109 Kč?

Přemýšlíte, v jaké hodnotě budete poskytovat stravenky svým zaměstnancům? Daňově nejvýhodnější varianta letos činí 109 korun, o 4 koruny více než loni. Jak se počítá?

Vycházíme z každoročně zveřejňované „hodnoty stravného na pracovních cestách“, kterou vydává Ministerstvo práce a sociálních věcí formou vyhlášky. Pro letošní rok je stanovena na 86 Kč. Jde sice primárně o cestovní náhrady pro státní sektor, ale odvíjí se od nich i daňově uznatelná výše příspěvku na stravování.

Maximálně daňově uznatelný základ totiž činí 70 % z hodnoty stravného daného vyhláškou. Zaměstnavatelé si tedy mohou dát do nákladů maximálně 60,20 Kč za jednu stravenku (za jeden odpracovaný den). Aby využili daňovou úlevu v plné výši, vyplatí se zvolit právě tuto nejvyšší částku.

100 % = 86 Kč (hodnota stravného)

70 % = 60,20 Kč (maximální částka do daňových nákladů)

Pak je třeba vzít v úvahu podíl zaměstnance a zaměstnavatele na hodnotě stravenky. Zaměstnanci hradí 45 % hodnoty stravenky a zbylých 55 % je daňově uznatelný náklad zaměstnavatele. Chceme-li tedy, aby 55 % byla ta maximální výše 60,20 Kč, kterou si můžeme dát do nákladů, pak je hodnota celé stravenky přibližně 109,45 Kč.

55 % = 60,20 Kč

100 % = 109,45 Kč (nejvýhodnější stravenka)

„Nejčastější hodnota stravenek, kterými zaměstnavatelé v ČR přispívají, je aktuálně 80 Kč. Stravenka však na pokrytí ceny oběda zpravidla nevystačí,“ říká Štěpán Tůma, ředitel marketingu společnosti Sodexo Benefity. Průměrná cena obědového menu bývá totiž vyšší. Nejdráže je v Praze (112 Kč), nejlevněji se lidé najedí v Ústeckém kraji (za 89 Kč).

Díky daňovému zvýhodnění je investice do zaměstnanců formou zvýšení hodnoty stravenky výhodnější než investice do mzdy, a to o 48 %.

Zpět na články